Волинський національний університет імені Лесі Українки

Центр інноваційних технологій та компютерного тестування

Тест ::: 241 Готельно-ресторанна справа / Готельно-ресторанна справа

Розробники:
Дата генерації: 04.07.2023

    Тема :: Технологія продукції ресторанного господарства

  1. Дайте правильне визначення поняття «сировина»:
  2. Дайте правильне визначення поняттю «готова страва».
  3. За якими основними ознаками класифікують кулінарну продукцію?
  4. Як називається вплив на харчові продукти з метою надання властивостей, які роблять їх придатними для подальшої обробки та вживання в їжу?
  5. Яку температуру повинні мати гарячі страви (супи, соуси, напої) при реалізації?
  6. Навіщо буряк, моркву і горох лущений варять без солі?
  7. Міцний спиртний напій (37,5–50 % об), який виготовляють зброджуванням зернової сировини та наступною подвійною дистиляцією з шишкоягодами можевельнику (ялівнику) – це:
  8. З яких круп не готують рідкі каші?
  9. При варінні кісткового і м'ясного бульйону:
  10. Рибні страви рекомендується відпускати з лимоном, оскільки він:
  11. Очищені шампіньйони зберігають перед тепловою обробкою у:
  12. Для приготування молочних соусів борошно пасерують:
  13. До яких страв подають абрикосовий соус?
  14. Чим відрізняється маса брутто сировини від маси нетто напівфабрикату?
  15. Укажіть нормативний документ, у якому зазначаються норми закладки сировини, технологічні процеси приготування страв та виробів, вихід напівфабрикатів, готових страв і виробів.
  16. Які розрізняють види очистки картоплі?
  17. Розморожування риби здійснюється...:
  18. Температура відпуску перших страв має бути не нижчою...:
  19. Температура відпуску других страв має бути не нижчою...:
  20.  

    Тема :: Громадське будівництво

  21. Споруда, в якій є приміщення для діяльності людей називається:
  22. Будь-яка будова, створена над землею або під землею, називається:
  23. Використання будівель і споруд за їх призначенням прийнято називати:
  24. За видом матеріалу споруди поділяються на:
  25. Інженерні споруди поділяються на :
  26. Житлові будівлі – це...:
  27. За призначенням будівельні матеріали поділяють на групи:
  28. Найпростіші будівельні матеріали:
  29. Що таке тонкі самонесучі внутрішні стіни для розділення простору поверху на окремі приміщення?
  30. Для забезпечення необхідних експлуатаційних та санітарно - гігієнічних умов цивільні будівлі обладнуються санітарно - технічними та інженерними пристроями. До них відносяться:
  31. Підйомник періодичної дії, в якому люди і вантажні перевозяться з одного рівня на інший у кабіні, що рухається вертикальними напрямами, встановленими на всю висоту шахт, і забезпеченим на посадочних майданчиках дверима, які закриваться, називається:
  32. Проведення будівельних робіт із метою зміни існуючих техніко-економічних показників об’єкта і підвищення ефективності його використання:
  33.  

    Тема :: Етнічні кухні

  34. Сучасний чайний етикет в закладах ресторанного господарства базується на знаннях, які склалися багато століть назад у –
  35. Для якої країни характерні начос, чилі і сієста?
  36. Найулюбленіша страва серед дітей цієї країни – пастітсіо – запіканка з 16 інгредієнтів. Про яку країну йдеться?
  37. Жителі цієї країни полюбляють бутерброди. Раусшмейсер – трьохповерховий сендвіч з яєчнею, шпиком та шинкою. Про яку країну йдеться?
  38. Молдавська національна страва мамалига – це:
  39. Це класична страва Андалузії. Існують тисячі варіантів приготування цього томатного супу, і об’єднують їх лише кілька речей: хліб, оливкова олія, помідори і температура в нижній частині шкали. Подають його в холодних мисках або склянках, наповнених льодом, з порізаним огірком, додавши трохи табаско для гостроти. Про яку страву йдеться?
  40. У якій кухні різотто є одним з головних страв?
  41. Тапас це:
  42. Тут заборонено торкатися тварин, що пасуться всюди, навіть на узбережжі, і літати на літаку над фермерськими полями і поселеннями маорі.
    Кращі кінокомпанії світу знімають на цих теренах свої найфантастичніші саги.
  43. В якій країні можна спробувати губи акули, всілякі м’ясні страви зі страуса Ему, крокодила, опосума, не перечислюючи при цьому салати з жуків і личинок?
  44. Гордістю національної кухні Канади вважається кленовий сироп. Метод видобутку кленового соку був запозичений у:
  45. В китайській національній кухні гунфу-ча – це:
  46. В приготуванні кошерної їжі не дозволяється використовувати:
  47. Іспанським делікатесом вважається:
  48. Батьківщиною майонезу вважається:
  49. Символом шотландської кухні вважається хаггіс...:
  50. Основою німецької кухні слід вважати:
  51. Найпопулярнішими сортами сиру в Нідерландах є такі:
  52. Паелья – це:
  53. Пастою в Італії називають:
  54. Корейська кухня використовує:
  55. Мюслі винайшли:
  56.  

    Тема :: Організація ресторанного господарства

  57. Вкажіть до якої групи приміщень ресторану відносяться туалетні кімнати та умивальники для споживачів.
  58. Які бари спеціалізуються на приготуванні й реалізації змішаних напоїв?
  59. Яке призначення аванзалу?
  60. В якому цеху виготовляють млинці, вареники, пельмені?
  61. Яке обладнання використовують у торговельному залі для зберігання невеликого запасу посуду, наборів, столової білизни?
  62. Яке призначення баранчиків з овальною кришкою?
  63. На якій відстані від краю стола ставлять закусочну або мілку столову тарілку?
  64. Укажіть посуд для подавання пампушок до борщу українського.
  65. Укажіть температуру подавання холодних супів.
  66. Як здійснити фламбування страв у присутності відвідувачів?
  67. Як називається заклад ресторанного господарства, що організовує харчування працівників в організаціях?
  68. Дайте визначення поняття "ресторан".
  69. Що є характерним для національного ресторану?
  70. Укажіть приміщення, що є зв'язувальною ланкою між виробництвом і залою.
  71. Які столи призначені для вживання їжі стоячи?
  72. Укажіть ширину бенкетного столу.
  73. Яке призначення кокільниці?
  74. Яке призначення пашотниці?
  75. Підберіть посуд для подавання варення, джему,меду.
  76. Якими наборами треба сервувати стіл, якщо у меню включено холодні закуски, гарячі м'ясні страви та десерт?
  77. Охарактеризуйте меню шведського столу.
  78. Франчайзинг – це…:
  79. До заготівельних цехів відносять:
  80. Вкажіть, які заклади ресторанного господарства поділяються на класи.
  81. Вкажіть норму площі для естради та танцювального майданчика у ресторані на одне місце.
  82. Визначить до якої групи додаткових послуг відноситься гарантоване зберігання особистих речей споживачів.
  83. Який посуд використовується для подавання рибної гастрономії, риби гарячого та холодного копченя при індивідуальному обслуговуванні?
  84. В якому цеху готують страви і гарніри з круп, бобових і макаронних виробів?
  85. Вкажіть посуд в якому відпускають прозорі супи.
  86. Вкажіть в якому посуді подають молоко до чаю, кави при індивідуальному та гуртовому обслуговуванні.
  87. Вкажіть, яке спиртне можна подавати на аперитив.
  88. Укажіть посуд для подавання жюльєну з осетрини, птиці, дичини, грибів.
  89. Де кладеться індивідуальне меню при нервуванні столу для бенкету-прийому із повним обслуговуванням офіціантами?
  90. Укажіть, для якого бенкету використовують кувертні картки.
  91. З якими стравами рекомендується поєднувати пиво темне?
  92. Укажіть метод обслуговування, коли споживачі самостійно беруть на роздавальні холодні страви та закуски, напої, кондитерські вироби, столові набори.
  93. Надлишок вуглеводів у харчуванні людини призводить до:
  94. Для подавання міцних і десертних вин використовують:
  95. В торговому залі ресторану гостей зустрічає:
  96. Ложку при сервіруванні столу кладемо:
  97. При сервіруванні столу до вечері мілкими столовими та закусочними тарілками, закусочну тарілку ставимо:
  98. Сервірування столу може бути
  99. Ніж-виделка серповидної форми і зубцями на кінці призначений для нарізання і розкладання:
  100. Стандартний розмір закусочної тарілки:
  101. Мийна столового посуду - це приміщення, яке має зв'язок між:
  102. До доготівельних цехів закладів ресторанного господарства відносяться:
  103. Потреба закладів ресторанного господарства у матеріально-технічних засобах визначається на основі встановлених норм:
  104. Комори сухих продуктів, тари, інвентарю належать до складських приміщень, які:
  105. Меню – це:
  106. З організації праці офіціантів метод обслуговування офіціантами ділиться на форми:
  107. Оберіть правильну черговість подавання блюд та закусок:
  108. Під час обіду гість випустив виделку. Офіціант у цьому випадку:
  109. Диджестив складається з напоїв які подаються:
  110. До гарячих м’ясних страв пропонують:
  111. Що таке френч-прес?
  112. Пристрій для пресування кави має назву:
  113.  

    Тема :: Історія туризму

  114. Хто організував перший навколосвітній круїз?
  115. Який святий вважається на Русі покровителем подорожуючих?
  116. Першим європейцем, що відвідав Китай був:
  117. Хто першим обігнув північно-східну частину Євразії?
  118. Виберіть ім’я дослідника, що першим оголосив Австралію володінням Великобританії.
  119. Відкрита перша кав’ярня у Венеції:
  120. У Парижі відкрито перший ресторан Tour d’Argent у:
  121. У 1719 році за наказом Петра І був відкритий курорт:
  122. У якій крайні було створено перший у світі клуб альпіністів?
  123. У якому році Ф.Стендаль видав "Записки туриста", з якими в Європі пов’язують поширення слова "турист":
  124. У якому році Конрадом Хілтоном засновано готельний ланцюг Hilton:
  125. У якому році створено мережу ресторанів МсDonald’s:
  126.  

    Тема :: Географія туризму

  127. Долина річки Луари – популярний туристичний район:
  128. Міста Лімасол, Ларнака, Пафос – туристичні центри:
  129. Біля 70 % території країни зайнято національними парками, в яких можна побачити вулканічні лавові плато, гарячі джерела, гейзери, печери, найпотужніший водоспад в Європі – Детифос:
  130. Мавзолей Тадж-Махал розміщений в місті:
  131. Синтоїзм – національна релігія:
  132. Храм зуба Будди, об’єкт поклоніння буддистів, розміщений в:
  133. Найдовший неперервний пішохідний маршрут у світі протяжністю 2600 км, що перетинає кілька національних парків, проходить по горам:
  134. Один з найважливіших районів відпочинку США – "Американська Ривьєра" – знаходиться на океанічному побережжі:
  135. Об’єкт всесвітньої спадщини, водоспад на кордоні Аргентини, Бразилії, Парагваю:
  136. Древнє поселення народу майя – Тікаль з храмовими комплексами і житловими побудовами приваблюють туристів на територію:
  137. Архіпелаг Вогняна Земля з розміщеним на ньому парком і найпівденнішим містом Землі (Ушуайа) належить одній з південноамериканських країн:
  138. Древня столиця інків знаходиться на території:
  139. Це місто не тільки історична й адміністративна столиця, але й потужний СПА-центр, де знаходиться кожний десятий із всіх лікувальний джерел країни, на яких побудовані лікувальні купальні, санаторії, велнес-отелі:
  140. Найважливіші туристичні принади країни: острів-отель Святий Стефан, другий за глибиною у світі каньйон річки Тара, історичний і культурний центр міста Цетиньє, - знаходяться на території країни:
  141. Рекреаційний комплекс на берегах озера Іссик-Куль розміщений на території:
  142. Таджикистан розміщений на території привабливої для альпіністів гірської системи:
  143. На території якої з країн Південно-Західної Азії знаходиться унікальне древнє місто в скелях – Петра, в якому збереглось біля 800 пам’ятників культур:
  144. Аюттая – древня столиця:
  145. Перший національний парк, створений в Канаді в 1885 р.:
  146. В одному з національних парків цієї країни охороняються найстаріші дерева планети, ровесники динозаврів – секвої віком 5-6 тис. років.
  147. Національний парк "Канайма", на території якого знаходиться вища точка Гвіанського нагір’я – гора Рорайма і високий водоспад світу – Анхель, знаходиться на території:
  148. Ядро древньої рабовласницької країни Карфаген знаходиться на території:
  149. Найбільший і найстаріший заповідний Танзанії:
  150. Сус, Хаммамет, Джерба – курорти:
  151. Умовна точка географічного центру Європи знаходиться поблизу:
  152. Яке місто в Галичині називали "малим Краковом":
  153. Музей народного мистецтва Гуцульщини знаходиться в:
  154. До якого південноукраїнського міста англійські моряки завезли футбол:
  155. Природний заповідник "Дунайські плавні" розташований на території області:
  156. Яку ще назву мала Десятинна церква м. Києва:
  157. Першим документально-зафіксованим бальнеологічним курортом на території України є:
  158. Національний природний парк, який туристи називають "перлиною" буковинських Карпат:
  159. Мінеральні води типу "Нафтуся" використовуються для лікування на бальнеологічному курорті:
  160. Унікальний сакрально-палацовий архітектурний комплекс Резиденції буковинських митрополитів знаходиться в:
  161. Мальовничий центр екотуризму – Кременецькі гори – знаходиться:
  162. Гуцульський театр був заснований у селі:
  163. На території Чернівецької області розташована печера:
  164. Золоту пектораль було знайдено в кургані:
  165. Яка стара назва м. Білгород-Дністровський:
  166. Парк "Софіївка" був заснований:
  167. Відомим курортом, де використовуються радонові води, є:
  168. Одна з найвеличніших туристичних атракцій України – Святогірський Успенський монастир на узвишші стрімчакового скельного масиву – знаходиться:
  169. Найвідоміший центр історико-культурного туристичного паломництва в Північному Причорномор’ї – історико архітектурний заповідник "Ольвія" – знаходиться поблизу:
  170.  

    Тема :: Маркетинг туризму та готельно-ресторанного господарства

  171. Будь-яка платна форма неособистого представлення та просування ідей, товарів чи послуг, яку замовляє та фінансує рекламодавець, називається:
  172. Маркетинг розглядається в нерозривному його зв'язку з існуючими глобальними проблемами (соціальними, екологічними, етичними, виховними ) при використанні:
  173. Туристичний попит залежить від:
  174. До критеріїв демографічної сегментації відносять:
  175. Поняття комплексу маркетингу в сфері послуг розширено порівняно з так званою традиційною структурою комплексу маркетингу до:
  176. Основними складовими маркетингового комплексу є:
  177. Критерієм вибору посередників для каналу збуту є:
  178. Сума тих цінностей, які споживач віддає за право володіння певними товарами чи послугами.
  179. Зниження ціни, припинення виробництва продукту, зниження витрат на маркетинг характерне для:
  180. Активний маркетинговий процес з довгостроковим горизонтом планування, спрямований на підвищення середньоринкових показників підприємства - це:
  181. Система спонукальних заходів і прийомів, призначених для посилення відповідної реакції цільових аудиторій на різні маркетингові заходи, спрямовані на збільшення обсягів продажу:
  182. Діяльність, спрямована на створення і підтримку доброзичливих відносин між підприємством і громадськістю
  183. Система цілеспрямованих дій по формуванню і розвитку комунікаційних зв'язків між готельним (туристичним, ресторанним) підприємством та цільовими аудиторіями.
  184. Цільовими аудиторіями, яким спрямовуються заходи в межах реалізації комплексу комунікації є:
  185. Особливостями реклами в індустрії гостинності є:
  186. Кілька рекламних заходів, об'єднують спільною метою (цілями) і охоплюють певний період часу так, щоб кожен з них доповнював інші – це:
  187. Якщо готельний продукт продається від виробника до споживача без посередників, то це:
  188. Залежно від державного впливу ціни поділяють на:
  189. Характеристиками споживача, які впливають на ціну є:
  190. Стратегія ціноутворення, яка полягає в установленні високих цін на нові продукти для отримання максимального прибутку на початковому етапі життєвого циклу товару, називається:
  191.  

    Тема :: Менеджмент

  192. Місія організації як сформульоване положення являє:
  193. Здатність забезпечити покупця унікальною і більшою цінністю у вигляді нової якості товару, особливих споживчих властивостей чи після продажного обслуговування – це:
  194. Короткострокові плани розробляються строком на:
  195. Основними завданнями контролю є:
  196. Які існують види контролю
  197. В якому порядку реалізуються основні (загальні) функції управління
  198. Авторитарний стиль керівництва – це:
  199. Основною формою матеріального стимулювання персоналу організації є:
  200. Чому необхідно здійснювати контроль за виконанням управлінських рішень?
  201. Контракт на управління :
  202. Лідерство у менеджменті – це:
  203. Що таке стиль керівництва (управління)?
  204. Ліберальне керівництво базується на:
  205. В основі керівництва організацією лежать такі основні категорії менеджменту:
  206.  

    Тема :: Управління персоналом

  207. Вид управлінської діяльності, який забезпечує процес спонукання працівників до цілеспрямованих дій, що спрямовані на досягнення особистих цілей та цілей підприємства – це:
  208. До методів управління персоналом відносяться:
  209. До складу функцій сучасних менеджерів з персоналу входять:
  210. До якої категорії належать особи, які забезпечують себе роботою
  211. Ступінь професійної підготовки, необхідної для виконання певних трудових функцій - це:
  212. Які причини призводять до виникнення неформальної групи
  213. Визначення кваліфікаційних, ділових і особистісних якостей працівників та ступеня їх відповідності займаній посаді - це процес:
  214. Що означає процес інвестування в людський капітал
  215. Що таке аудит персоналу
  216. Облікова чисельність персоналу — це кількість працівників:
  217. Найбільш складний об’єкт управління на підприємстві: провідний фактор виробництва, який володіє можливістю самостійно вирішувати, оцінювати вимоги, діяти і мати суб’єктивні інтереси – це:
  218. До функцій кадрових служб не належить:
  219. Ярмарки вакансій являють собою:
  220. Приватні кадрові рекрутингові агентства надають послуги з:
  221. Контракт – це вид трудового договору, який укладається на:
  222. Підвищення кваліфікації персоналу - це:
  223. Реальна заробітна плата - це:
  224. Вкажіть на основних суб’єктів укладення колективного договору:
  225. Кваліфікаційні вимоги до працівника визначаються:
  226. Сукупність людей, об'єднаних спільною метою і діяльністю, єдністю інтересів, взаємною відповідальністю кожного, відносинами співробітництва та взаємодопомоги, — це:
  227.  

    Тема :: Організація анімаційної діяльності

  228. Анімаційна програма складається з:
  229. Організовує і координує роботу всіх відділів анімаційної служби:
  230. У готелі займається розробкою сценаріїв, підготовкою і проведенням різноманітних культурно-розважальних заходів:
  231. Вид відпочинкової діяльності, що спрямована на відновлення духовних і фізичних сил людини – це:
  232. Рекреаційна анімація – це:
  233. До змісту якої з функцій менеджменту анімації зараховують розроблення типових анімаційних програм і алгоритмів (методик) їхньої адаптації до визначених груп і окремих туристів?
  234. Інфанти – це туристи віком:
  235. Готельна анімація – це:
  236. Вистава розважального характеру, основними засобами виразності якої є театралізація, танець, музика, яскрава сценографія, сценічний костюм, світло, звук, піротехнічні ефекти – це:
  237. Функція гри, що полягає у об’єднанні учасників у колектив, установлення емоційних контактів:
  238.  

    Тема :: Організація готельного господарства

  239. До приміщень житлової групи належать:
  240. Готельний номер – це:
  241. Сучасний номер, як правило, складається з:
  242. Повний санітарний вузол включає:
  243. Ширину коридорів на підприємствах готельного господарства зазвичай визначають так:
  244. Гостинність – це:
  245. Готельна послуга – це:
  246. Бронювання – це:
  247. За типами бронювання поділяють на:
  248. Який документ дає право на поселення на підприємстві готельного господарства?
  249. Під час прийняття замовлення (сніданок, обід, вечеря) в обов’язковому порядку необхідно врахувати і зафіксувати такі дані:
  250. Режим роботи готелю:
  251. Єдина розрахункова година в готелі це:
  252. При розміщенні дітей віком до 5 років з батьками в одному номері, плата за проживання дітей:
  253. До функцій служби прийому і розміщення входить:
  254. Процедура сертифікації готельних послуг на присвоєння готелю певної категорії є процедурою:
  255. Які є види прибирання в готелі:
  256. Який нормативний документ регламентує вимоги до готелів різних категорій?
  257. Загальними критеріями відбору персоналу є:
  258. До колективних засобів розміщення відносять:
  259. Класифікація підприємств готельного господарства за категоріями – це:
  260. Рівень комфорту – це комплексний критерій, складовим елементом якого є:
  261. В Україні зовнішній контроль за рівнем якості готельних послуг здійснюють:
  262. В Україні для класифікації готелів за категоріями використовують систему:
  263. Категорії готелів України позначають символом:
  264. Категорію готелю зазначають на:
  265. В Україні мотелі:
  266. До приміщень житлової групи належать:
  267. В однокімнатному номері, як правило, виділяють такі зони:
  268. Що було прообразом готельних підприємств в державах Давнього Сходу?
  269. Яка національна класифікація лежить в основі якісного (бального) типу класифікації?
  270. Що лежить в основі класифікації готелів України?
  271. Назвіть, в яких межах визначається оптимальний коефіцієнт завантаженості готелю?
  272. При розрахунку кількості покоївок використовуються:
  273. Надання яких послуг є безкоштовним в готелях України:
  274. Назвіть послідовність прибирання кімнат у 2-кімнатному номері:
  275. Який документ є підставою для видання ключа від номеру готелю:
  276. Назвіть послідовність проведення різних видів прибирання номерів протягом дня:
  277. В яких межах покоївкам дозволяється торкатися речей гостя й переміщувати їх:
  278.  

    Тема :: ГОТЕЛЬНА ІНДУСТРІЯ

  279. Виберіть готель Національного українського ланцюга «Premier Hotels»:
  280. На світовому ринку щодо готельних ланцюгів сьогодні домінують
  281. Premier Hotels – перша українська мережа готелів:
  282. «Ассог» є :
  283. Першим готельним ланцюгом у світі вважається:
  284. До готельної мережі світу Accor Group відносяться компанії:
  285. Назвіть найбільше готельне об’єднання світу:
  286. Які готелі складають найбільшу частину готельного господарства України сьогодні:
  287. Для якого періоду розвитку вітчизняного готельного господарства є характерним різке збільшення будівництва готелів турвідомств (зокрема „Інтуристу”)?
  288. У 2005 р. був відкритий перший 5-зірковий готель у Західній Україні:
  289.  

    Тема :: Екскурсознавство і музеєзнавство

  290. Екскурсія – це:
  291. Екскурсійна діяльність – це :
  292. До історичного профільного типу відносять музеї:
  293. Екскурсознавство – це :
  294. Екскурсійна методика – це:
  295. Завданням екскурсовода в екскурсійному процесі є допомога екскурсантам:
  296. До основних ознак екскурсії відносять:
  297. До основних функцій екскурсії відносять:
  298. За критерієм змісту екскурсії поділяють на:
  299. Тематичні екскурсії поділяють на:
  300. За складом учасників екскурсії поділяють:
  301. Варіанти методичної комбінації показу і розповіді в екскурсіях бувають:
  302. У процесі підготовки нової екскурсії доцільно виділити наступні етапи:
  303. Технологічна карта екскурсії містить інформацію:
  304. Музейні екскурсії поділяються на:
  305. Основні методичні прийоми, що використовуються при проведенні музейних екскурсій:
  306.  

    Тема :: Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства

  307. Якими способами можна очищувати овочі?
  308. Вкажіть висоту фундаменту на якому встановлюють машини для очищення картоплі?
  309. На які групи поділяються машини для нарізання овочів?
  310. Для приготування продуктів в мікрохвильових печах використовують такий посуд:
  311. Морозиво, що отримується на виході з фризеру, має температуру:
  312. Електрогрилі роликові призначені для:
  313. Для зберігання невеликої кількості посуду, наборів, столової білизни в залах ресторанів використовують:
  314.  

    Тема :: Основи туризмознавства

  315. За формою організації туризм буває:
  316. Який вид курортно-оздоровчого туризму базується на використанні природної мінеральної води?
  317. Яких осіб не включають до поняття «турист» згідно з рекомендацією ЮНВТО?
  318. Туристичні ресурси представляють собою:
  319. Етнічними об’єктами показу є:
  320. Додаткові послуги, що надаються готелями, – це...:
  321. Подорож громадян в межах країни постійного проживання – це...:
  322. До природних рекреаційних ресурсів відносять:
  323. До історико-культурних рекреаційних ресурсів відносять:
  324. Що відноситься до туристичних формальностей?
  325.